Press Release

Human IT förvärvar Bconnected

Tidigare i år lanserades varumärket Human IT för att tydliggöra Lexicon IT-konsults erbjudande inom digital transformationen. Human IT har det senaste året haft stark tillväxt och förvärvar nu bolaget Bconnected för att stärka bolagets totala erbjudande inom digital transformation och digitala affärer. Bconnected är fokuserade på att integrera processer, företag, saker etc (Human IT def: Integration Of Things) och förstärka och förtydliga erbjudandet inom Integration/IoT.

Bconnected har en treårig historik men bakom bolaget finns flera erfarna profiler. Grundarna övergår till Human IT i olika ledande roller och Ulf Börjel, som idag är CEO för Bconnected, fortsätter att vara ansvarig för verksamheten som kommer att agera under namnet Human IT Integration. Bconnected har ett fokus på integration där man både har ett tekniskt kunnande på flera teknikplattformar ex Biztalk, Mulesoft men också verksamhetskunnande om hur företagsledningar skall tänka och agera när det gäller integration. Bconnected har även tagit fram ett koncept som heter Talking Integration för att effektivisera integrationsarbetet i olika organisationer.

”För mig är Bconnecteds kompetens extra intressant i den digitala transformation som vi och våra kunder är mitt i. I den digitala kontexten uttrycks Bconnecteds kompetens ofta i termerna IoT (Internet of Things – förmågan att integrera saker) och API-management (Förmågan att systematisera och kommersialisera integration). Vi har nu i år genomfört två större strategiska initiativ som tydligt sätter oss på kartan i den digitala transformationen. Tidigare i år etablerade vi Human IT Cloud som på denna korta tid utvecklats på ett fantastiskt sätt samt nu Bconnected inom integration/IoT/API”, säger Markus Närenbäck, CEO Human IT Sverige.

”Vi har under en längre tid diskuterat förändringen som sker hos våra kunder, ofta refererad till den digitala transformation som nu sker på marknaden. Vi har haft en dialog med Human IT och känner att tillsammans med dem kan vi erbjuda våra kunder en helt annan bredd. Vår vision på Bconnected stämmer väl överens med den vision som Human IT har och det känns därför naturligt att ingå i Human IT”, säger Ulf Börjel, CEO för Human IT Integration Sverige.

Human IT erbjuder IT-konsulttjänster, lösningar och åtaganden till stora och medelstora företag i norden inom områdena Digital Transformation, Effektivisera med IT och att skapa överlägsna upplevelser med IT. Human IT har kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg och tidigare agerade man under varumärket Lexicon IT-konsult. Kvar under Lexicon IT-konsult namnet finns IT-support som erbjuder marknaden konsulter inom IT-support, IT drift och Infrastruktur.

Ytterligare information lämnas av:
Markus Närenbäck, CEO Human IT Sverige.
[email protected] , 0708-51 36 11

Ulf Börjel, CEO Human IT Integration Sverige
[email protected] ,  070-659 99 06


Vill du veta mer? – Kontakta oss