2018-06-07

Konsultintervju – Mats Friberg, Systemutvecklare

Mattias Dahl

Mattias Dahl


Vilken typ/kategori av konsult är du?

Specialist inom systemutveckling inom C# och .NET.
Vad har du för roll just nu? Och vad är dina primära arbetsuppgifter?

Jag är Systemutvecklare hos en kund inom fordonssektorn. Jag tar fram kravspecar, utvecklar, automatiserade tester och levererar. Vi är 6 personer i mitt team.
Vad var det som fick dig att vilja jobbaHuman IT?
Började på Human IT på alla hjärtans dag 2011. Fick ett bra bemötande och gillade visionen och strategin som Human IT hade och har.
Vad är roligast med ditt jobb?
Problemlösning och kompetenta kollegor. Får också genomföra spännande utbildningar, både via Human IT och via kunden som jag är på just nu.
Vad är det mest spännande du har lärt dig under din tid med Lexicon IT-konsult?
Arbeta med produktkonfigurering, utveckla, testa och underhålla. Skall leverera nya versioner hela tiden, superkul! Trivs också med att vara konsult, man lär sig hela tiden och har en ombytlig miljö men bara om man själv vill.
Vad är det bästa med att jobba på Human IT?
Allt är bra, duktiga och trevliga kollegor, bra ledare. Jag trivs helt enkelt! Jag har varit anställd i 7 år och tycker att bolaget blir bättre och bättre. Köper också in på bolagets värderingar där Humanism och Team är de 2 viktigaste.
Vad har du för tidigare bakgrund/utbildning?
4-årig tekniks utbildning, sedan  Elektronik och Datatekniklinjen på KTH. Läst enstaka kurser på KTH. Har tidigare arbetat inom medicinskteknisk.
Övrigt
Värderingarna viktiga. Jag tycker Human ITs värderingar är väldigt rätt, främst ”Human” vilket innebär att allting inte handlar om pengar, det handlar att vi bryr oss om bolaget, dem vi jobbar med och för och visar varandra förtroende, tillit, ärlighet och respekt.

Work somewhere great

Livet är på tok för kort för dåliga arbetsförhållanden, därför är Human IT certifierad enligt Great Place To Work.

Vi siktar nu på att bli Sveriges bästa arbetsplats.

https://career.humanit.se/