2022-03-22

Human IT för Ukraina

Alexandra Struwe

Alexandra Struwe

Just nu försämras läget snabbt i Ukraina. Det är både oförutsägbart och osäkert. Krisen drabbar barn och familjer och liv och säkerhet är i fara. Vi behövs alla för att hjälpa.

Den humanitära katastrofen i Ukraina eskalerar snabbt. Den ryska militära attacken mot barn och familjer slår liv i spillror. Människor tvingas fly för sina liv.
UNHCR uppskattar att 12 miljoner människor i Ukraina och 4 miljoner på flykt från Ukraina kommer att behöva skydd och nödhjälp de kommande månaderna och flyktingkrisen är den snabbast växande i Europa sedan andra världskriget (Källa: unhcr.org).

Human IT dubblar medarbetarnas gåvor till UNICEF och UNHCR

Vi vill hjälpa barn och familjer i Ukraina vars liv och hälsa hotas av den våldsamma konflikten så gott vi kan. Det kommer att krävas stora insatser under lång tid för att hjälpa de flyende med mat, husrum och sjukvård. UNICEF och UNHCR är bägge organisationer som ser till att dessa människor snabbt får tillgång till akut sjukvård, tak över huvudet, mat och rent dricksvatten. Just därför dubblar Human IT sina medarbetares gåvor till hjälporganisationerna UNICEF och UNHCR fram till och med 29 mars. Human IT dubblar donationer upp till ett maxtak om totalt 35 000 kr.
Här kan du läsa mer om UNHCR’s arbete i Ukraina och här kan du läsa mer om UNICEF’s arbete i Ukraina.
 

 

 

Gåvor via länkade formulär till UNICEF & UNHCR öronmärks automatiskt till Ukraina.
Ytterligare information

Som många av er kanske redan vet så stödjer Stiftelsen Akelius Foundation UNICEFs och UNHCRs arbete i Ukraina genom att dubbla de pengar som skänks till organisationerna fram till och med den 31 mars. Ett fantastiskt initiativ som innebär att varje gåva från privatpersoner och företag blir dubbelt så mycket värd. Du som anställd på Human IT får din gåva till UNHCR eller UNICEF dubblad också av Human IT fram till den 29 mars – skänker du 370 kr gör vi detsamma vid inskickad gåvokvittens. Det betyder att din gåva om ex. 370 kr resulterar i ett totalt gåvobelopp om 1480 kr till hjälporganisationernas viktiga arbete.
 

Work somewhere great

Livet är på tok för kort för dåliga arbetsförhållanden, därför är Human IT certifierad enligt Great Place To Work.

Vi siktar nu på att bli Sveriges bästa arbetsplats.

https://career.humanit.se/