2023-03-15

Trivs på ditt jobb, för din egen skull

Mattias Dahl

Mattias Dahl

Att arbeta någonstans handlar inte bara om att tjäna pengar, utan också om att hitta tillfredsställelse i våra karriärer och känna oss uppskattade av företaget vi arbetar för.


För det första kan en positiv arbetsmiljö ha en enorm inverkan på din mentala hälsa och ditt välbefinnande. När du är omgiven av stöttande kollegor som delar liknande värderingar och mål som du gör blir det lättare att hantera stress och upprätthålla en god psykisk hälsa. Att arbeta på en plats där människor brinner för det de gör främjar känslan av gemenskap och syfte, och de sakerna får oss att känna oss lyckliga och tillfredsställda.

För det andra, när du arbetar i en organisation som bryr sig om dig får du tillgång till resurser som hjälper dig att öka dina färdigheter och kunskaper. Du får möjlighet till utbildningssessioner från experter inom ditt område eller samarbeta med kollegor i utmanande projekt. Denna ständiga exponering för nya idéer och perspektiv är avgörande för personlig tillväxt och utveckling. Genom att lära av andras erfarenheter inom företaget blir du mer kompetent i din roll, samtidigt som du blir en del av något större än dig själv.

Kort sagt, det finns otaliga fördelar med att arbeta på ett bra företag utöver ekonomiska belöningar. Från att öka vår mentala hälsa till att få ovärderlig erfarenhet – att arbeta tillsammans med begåvade individer i inspirerande miljöer kan ge långsiktig tillfredsställelse som överskrider enbart anställningstrygghet eller materiell framgång.


Jag har själv upplevt skillnaden mellan att arbeta i en ohälsosam arbetsmiljö kontra en stöttande. Det senare ökade inte bara min produktivitet utan förbättrade också min mentala hälsa och allmänna välbefinnande. Det är viktigt att prioritera dessa faktorer när du överväger var du ska investera din tid och energi.

Välj att arbeta någonstans som får dig att känna dig uppskattad och uppfylld; det är värt det i längden. Du är värd det.

”Jag har lärt mig att människor kommer att glömma vad du sa, folk kommer att glömma vad du gjorde, men folk kommer aldrig att glömma hur du fick dem att känna.”

– Maya Angelou

Work somewhere great

Livet är på tok för kort för dåliga arbetsförhållanden, därför är Human IT certifierad enligt Great Place To Work.

Vi siktar nu på att bli Sveriges bästa arbetsplats.

https://career.humanit.se/